Draudze Ziņas Kalendārs Jautājumi Vēsture Bibliotēka Saites Kontakti Atbalsts
 
 
 
 
atpakaļ uz ziņām

Baznīcai 140

17. oktobris, 2010
Baznīcai 140 Vissenākajai un ievērojamākajai ēkai Spuņciemā - Salas Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskajai baznīcai šogad aprit 140 gadi.
Vēsturiskie avoti liecina, ka neogotikas formās celtā baznīcas ēka tika pabeigta 1870.gadā, un minētā gada 18. augustā baznīca tika iesvētīta. Tolaik jaunajai baznīcai vēl nav bijušas ērģeles, taču iesvētīšanas dienā baznīcas apmeklētāji savāca ziedojumu un jau 1870. gadā Salas draudzi priecēja jauniegādātais mūzikas instruments.

Šī gada 17.oktobrī notika baznīcas jubilejai veltīts svētku dievkalpojums un svinības, kas kopā pulcēja ļaudis no visa novada. Svētku dievkalpojumu vadīja draudzes mācītāja Vaira Bitēna, Evaņģēliski luteriskās baznīcas arhibīskaps Jānis Vanags un bijušais draudzes mācītājs Harijs Grigols. Dievkalpojumu papildināja Salas garīgās mūzikas ansambļa un ērģelnieces Silvija Silavas muzikālais sniegums.

Pēc dievkalpojuma tika sveikti ilggadējie draudzes darbinieki, bet pēcpusdienā svētku koncertā apmeklētājus priecēja komponista Atvara Sirmā dziesmas un Dinas Kristīnes Bitēnas dzeja, kā arī ilggadējā draudzes ērģelnieka Mika Dzenīša sniegums.

Salas Sv. Jāņa evaņģēliski luteriskās draudzes vārdā pateicamies visiem, kas piedalījās baznīcai nozīmīgajā dienā! Īpašs paldies Piņķu Jāņa evaņģēliski luteriskajai draudzei!

Foto galerija — Baznīcai 140



Copyright (c) www.salasdraudze.lv
Insbergs interneta risinājumi
www.insbergs.lv