Draudze Ziņas Kalendārs Jautājumi Vēsture Bibliotēka Saites Kontakti Atbalsts
 
 
 
 
atpakaļ uz ziņām

Draudzes diena 2013

18. augusts, 2013
Draudzes diena 2013 Tu neesi vientuļa sala, tāda gadu no gada ir mūsu, Salas sv. Jāņa draudzes Draudzes dienas devīze. Un , patiesi, esot draudzē Tu neesi viens. Katru gadu augusta mēnesī mēs pulcējamies uz sadraudzību, kur kopā varam svinēt dievkalpojumu, gūt jaunas teoloģiskās atziņas, klausīties labu mūziku un vienkārši būt sadraudzībā.
Ikdienā mēs viens otram bieži paskrienam garām, jo ikdienai ir sava steiga, sava rūpe, arī svētdienai. Tāpēc ir ļoti jauki, ka draudze reizi gadā īpaši pulcējas uz savu - draudzes dienu.
Dievs mums, 18.augustā, bija parūpējies par jauku laiku, siltu, saulainu dienu, kas mūs visus priecēja. Un tas arī mūs mudināja ieklausīties un pieņemt arī dievkalpojumā izskanējušo domu - būt pateicīgiem Dievam par visu, ko Viņš savā žēlastībā dod. Tas ir patiess prieks, ka draudze var pulcēties ar Vārdu un Sakramentu ik dievkalpojumā. Draudze šajā reizē sevišķi pateicās tam Kungam par diviem jaunajiem Dieva bērniem - Amēliju un Intaru Morozoviem, kuri saņēma svētās Kristības sakramentu.
Sadraudzības mirklī bija iespēja bez steigas, kafiju un tēju malkojot patērzēt ne tikai ar draudzes mācītāju, bet arī ar Ķemeru draudzes mācītāju Ati Grīnbergu. Kā sveicienu no Ķemeru draudzes mēs saņēmām lāpstu un astilbes stādu, to pasniedzot ķemerieši mums vēlēja, lai šīs lietas liekam lietā svētīgai kalpošanai.
Rīgas Lutera draudzes virsmācītājs Indulis Paičs mums stāstīja, ko kristietim darīt ar astroloģiskajiem kārdinājumiem, izskaidroja astroloģijas izcelšanos un ko Svētie Raksti saka par astroloģiju un kādos maldos tā ieved cilvēku.
Draudzes padomes loceklis Kārlis Štālmanis bija padomājis un parūpējies par to, lai arī draudzes jaunākajiem locekļiem būtu interesanti, dažādas aktivitātes, spēles, bija sagatavotas. Dienas gaitā izrādījās, ka tās ir interesantas ne tikai jaunākajai paaudzei, bet visiem draudzes dienas dalībniekiem.
Pēcpusdienā draudzes dienas noslēgumā, dievnamā mēs varējām gremdēties mūzikas skaņās. „Vēl tu rozes plūc...”””, ar tādiem skaistiem vārdiem Latvijas Nacionālās operas soliste Evija Martinsone un koncertmeistare Laila Holberga veda klausītājus caur pasaules klasiķu un mūsu latviešu komponistu romantiskās mūzikas skaņām.
Viena diena, ko Dievs mums deva noslēdzās pie ugunskura, kur vakaru vadījām sirsnīgās sarunās.
Šī diena mums katram deva jauku iespēju vienam otru labāk iepazīt, sajust.
Uz tikšanos Salas draudzes dienā 2014.gadā.

Dienas notikumi īsumā:
Dievkalpojums ar Svēto Vakarēdienu. Kristības.
Lekcija „Astroloģijas kārdinājumi” - Rīgas Lutera draudzes mācītājs Indulis Paičs.
Sadraudzība.
Radošās darbnīcas.
Koncerts "Vēl Tu rozes plūc...". Romantisks klasiskās mūzikas koncerts vasaras izskaņā, kad līst zvaigžņu un ābolu lietus - LNO soliste Evija Martinsone un Pianiste Laila Holberga.
Foto galerija — Draudzes diena 2013



Copyright (c) www.salasdraudze.lv
Insbergs interneta risinājumi
www.insbergs.lv