Draudze Ziņas Kalendārs Jautājumi Vēsture Bibliotēka Saites Kontakti Atbalsts
 
 
 
 
atpakaļ uz ziņām

Iznākusi “LELB Baznīcas Gadagrāmata 2018”

25. oktobris, 2017
Iznākusi “LELB Baznīcas Gadagrāmata 2018” Mūsu draudzes mācītāja Aivara Guseva, arī „Baznīcas gadagrāmatas” redaktora priekšvārds
Tā Kunga žēlastības 2018. gads mūsu tautas un valsts vēsturē ir sevišķs gads - simtgades gads. Lieli svētki. Svētkus var svinēt. Tos arī var nesvinēt. Gan mēdijos, gan sociālajos tīklos laiku pa laikam nākas lasīt, ka mums jau nav ko svinēt, jo esam nabadzībā, valsts ir izzagta un vispār bēdu ieleja. Nesen Latvijas avīzei sniegtajā intervijā par latviešiem krievu izcelsmes žurnālists un publicists Artemijs Troickis, kas dzīvo Igaunijā, teica:

„Diemžēl Latvijā nav jūtams lepnums par sevi un savu valsti. Kad runāju ar saviem latviešu draugiem, dzirdu tikai vaimanas, cik slikta ir valdība, cik nespējīgas amatpersonas, ka viss ir salaists grīstē vai nokavēts. Kā ķirsītis uz šīs tortes parasti ir atziņa: “Bet Igaunijā gan viss ir labāk!”

Kur tad ir tā atšķirība starp mums un igauņiem? Artemijs Troickis turpina:

„Kad es runāju ar igauņiem, lai cik viņi būtu kritiski pret valdību un politiku, es jūtu lepnumu par valsti. Viņi vienmēr uzsver, ka Igaunijā kaut kas ir īpašs, vislabākais Eiropā, igauņu izgudrojums un tamlīdzīgi.”

Aiz šādas mūsu zūdīšanās, vaimanāšanas mēs nevaram saredzēt, sajust un galvenais pieņemt to, cik būtībā bagāti esam, cik Dievs mūs bagātīgi ir apdāvinājis. Indivīdu, draudzi, baznīcu, valsti - visu ko saucam Latvija.

Gadus 25 atpakaļ dziedājām - Lai līgo lepna dziesma Tev brīvā Latvijā, vai tagad to esam piemirsuši, vai tagad lēcu virums šķiet dārgāks par brīvību?

Jā daudz kas ir nesakārtots, jā daudz kas vēl ir jāmaina, bet tas viss ir iespējams!!!! Iespējams ar Dieva palīgu un Viņa vadībā. Un varbūt ir jāsāk ar to, ka mēs ieraugām, ka Latvijā ir kaut kas īpašs, vislabākais Eiropā, kas ir ceļams saulītē un ar ko varam lepoties.

2018.gada LELB Gadagrāmata runā par to cik bagāti ,Dieva žēlastībā un spēkā, mēs bijām, esam un būsim. Tā mums atgādina, ka mums ir par ko pateikties Radītājam un ir ar ko lepoties. Dievs mums saka:

„Es došu izslāpušajam dzert bez maksas no dzīvā ūdens avota”

Tā ir labākā dāvana, ko Dievs var mums dot šajā jaunajā Viņa žēlastības 2018.gadā! Mums tikai jāgrib un jāspēj to saņemt. Tas ir īstais, patiesais dzīvības un spēka avots mums.

Ar šo atziņu, Viņa vadībā svinēsim šo mūsu Latvijas simtgadi.



Copyright (c) www.salasdraudze.lv
Insbergs interneta risinājumi
www.insbergs.lv