Draudze Ziņas Kalendārs Jautājumi Vēsture Bibliotēka Saites Kontakti Atbalsts
 
 
 
 
atpakaļ uz ziņām

Adventa trešās svētdienas (15.decembrī) Dievkalpojums ar Babītes jaukto kori "Atskaņa"

15. decembris, 2019
Adventa trešās svētdienas (15.decembrī) Dievkalpojums ar Babītes jaukto kori "Atskaņa" Kora diriģente Ginta Pētersone
Kormeistars, ērģelnieks Roberts Hansons
Vokālā pedagoģe Evija Piļka
Obojas solo Indris Egle
Akordeona solo Juris Olekšs
Mūzikas piedāvājums dievkalpojumā
Dž.Leavits Kyrie
Gloria no Mesas Festiva

M.Diruflē Ubi caritas
T.Kverno Ave Maria
J.Lūsēns, M.Zālīte Lūgšana
R.Viliss Pār mazo ciemu ielejā
R.Pauls Kā sniegi kalnu galotnēs
Popūrijs par Ziemassvētku dziesmām (bez vārdiem)

Instrumentāli
M.Theresia von Paradies Siciliāna
izpilda Indris Egle un Roberts Hansons
F.Šopēns Noktirne do min.
akordeona solo izpilda Juris Olekšs

Babītes jauktais koris „Atskaņa”
Babītes jauktais koris „Atskaņa” ir dibināts 1983.gadā un tā mājvieta ir Babītes Kultūrizglītības centrs, kas atrodas Piņķos. Kora mākslinieciskā vadītāja un diriģente ir Ginta Pētersone, kora kormeistars un koncertmeistars ir Roberts Hansons, vokālā pedagoģe Evija Piļka. Kora repertuārā ir gan latviešu, gan citzemju autoru darbi; gan klasika, gan mūsdienīgs repertuārs, gan latviešu, gan citu tautu folklora, a cappella dziedājumi un lielo formu atskaņojumi ar ērģelēm, skaņdarbi ar klavieru, kokļu, akordeona un citu instrumentālu pavadījumu. Dziedājums dažkārt tiek papildināts ar deju soļiem un intermēdijām. Koris sadarbojies ar koklētāju Santu Smildziņu, ģitāristu Jurģi Zariņu, ar VIA „Ornaments” u.c., ērģelniekiem Larisu Bulavu, Aivaru Kalēju, Vitu Kalnciemu, Zaigu Lazdiņu-Radziņu, Robertu Hansonu, obojistu Indri Egli u.c.
Koris „Atskaņa” koncertējis ar dažādām kora solo programmām gan daudzviet Latvijā, gan arī vairakkārt Vācijā, Dānijā, Norvēģijā, Portugālē, Čehijā, Austrijā.
Koris ir 21.Latvijas Dziesmu svētku finālists, 1.Ziemeļu un Baltijas valstu Dziesmu svētku diplomands, B.Smetanas 1.starptautiskā koru konkursa Litomišlā /1994.,Čehija/ sudraba pakāpes laureāts; starptautiskā koru konkursa „Harmonija 99” Lindenholchauzenā /Vācija/ laureāts; 3.starptautiskās Koru olimpiādes Brēmenē/2004./ sudraba un zelta pakāpes diplomu un sudraba medaļas laureāts. 5.starptautiskās Koru olimpiādes Grācā / 2008 / sudraba diploma ieguvējs; Eiropas koru olimpiādē Rīgā /2017/ sudraba diplomu ieguvējs.
Koris iestudējis un vairakkārt atskaņojis lielās formas: F.Šūberts Deutsche Messe; A.Vecumnieks Mesa jauktajam korim a cappella; A.Bruknera Mesa C dur; Š.Guno Mesa G dur; A.Šarpantjē Te Deum; B.Brittens Te Deum; G.Forē Rekviēms; G.F.Hendelis Zadok the priest u.c.
Korim ir ierakstīti divi audio albūmi: A,Vevumnieks: A cappella mesa jauktajam korim; U.Pētersons: cikls ar tautas vārdiem „Nāc, nākdama, vasariņa”.
Par kori sīkāku informāciju var iegūt portālā Facebook Jauktais koris „Atskaņa”
un Babītes novada mājas lapā: www.babite.lv



Copyright (c) www.salasdraudze.lv
Insbergs interneta risinājumi
www.insbergs.lv